Dans

10 - Tien jaar Junior Company

Terug naar overzicht
Datum vr 16 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Zelfs initiatiefnemers Ted Brandsen en Christopher Powney hadden tien jaar terug niet kunnen vermoeden dat de Junior Company zó succesvol zou zijn. Het ensemble is gewild op de Nederlandse en internationale balletpodia en dansers van over de hele wereld proberen een plek in de groep te bemachtigen.Dit seizoen viert de Junior Company van Het Nationale Ballet haar 10-jarig jubileum én dat van artistiek coördinator Ernst Meisner met een extra feestelijk tourneeprogramma. Dit omvat vier eigentijdse premières én het klassieke meesterwerk Valse Fantaisie: een even lichtvoetig als veeleisend klassiek-romantisch juweel van meesterchoreograaf George Balanchine.

Talenten van over de hele wereld auditeren jaarlijks voor een felbegeerde plaats in de Junior Company van het belangrijkste dansgezelschap van Nederland, Het Nationale Ballet.Deze Junior Company-dansers werken regelmatig mee aan producties van het ‘grote’ gezelschap, maar oogsten vooral ook veel lof met hun eigen tourneeprogramma’s. En dat dus al 10 jaar!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.