Datum vr 27 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen.Layla ligt in het ziekenhuis. Ze slaapt, heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Stoere krijgsters bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden. Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar.

De Toneelmakerij maakt gedurfd en actueel familietheater met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Podium Kids Prijs (voorheen Zapp Theaterprijs) en de Gouden Krekel. Sadettin Kırmızıyüz (1982) is theatermaker, verhalenverteller en acteur. In zijn werk doorbreekt hij de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen. Hij maakte naam met o.a. Somedaymyprincewill.com, Citizen K. en MONUMENTAAL over identiteit, migratie en discriminatie. Zijn voorstellingen werden regelmatig uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van het betreffende seizoen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.