Datum t/m vr 30 dec. Locatie Studio van 1Twente (naast de ingang van De Bibliotheek Hengelo)
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

1Twente Top 1000

Hij is bekend: de 1Twente Top 1000 met de duizend beste muziekplaten aller tijden, gekozen door de Tukkers. De nummer één is een oude bekende, want net als vorig jaar voert Queen de lijst aan met Bohemian Rhapsody. In de top tien ook een verrassing: WOW Factor uit Hengelo staat met Find Our Way op plaats negen. Ook andere regionale artiesten vochten zich met succesvolle campagnes een plek in de lijst van dit jaar, die dag en nacht wordt uitgezonden vanaf dinsdag 27 december 09:00 uur.

In een marathonuitzending van 82 uur presenteren dj’s uit de regio de lijst, vanuit de studio van 1Twente in de centrale bibliotheek van Hengelo. Onder hen ook landelijk bekende Tukkers, die als gastpresentator aanschuiven. Ze werken toe naar wereldberoemde platen van Coldplay (Fix You) op plaats drie, ABBA (Dancing Queen) op twee en Queen (Bohemian Rhapsody) op één. Tussendoor kunnen kijkers en luisteraars prijzen winnen.

Regionale artiesten

Onderweg komen ook regelmatig regionale artiesten voorbij. Meerdere muzikanten zetten dit jaar acties op om stemmen te verzamelen en zo een plek in de lijst te verwerven. Onder andere Body & Soul uit Enschede, die er twee keer in staat. WOW Factor uit Hengelo is met plaats negen de hoogst genoteerde Twentse artiest. De aftrap is voor Lenny Kravitz, die met Are You Gonna Go My Way op de duizendste plek zetelt. Bekijk de complete lijst van 2022 hier.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.