Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

75 jaar Wederopbouw Hengelo

Terug naar overzicht
Datum do 12 nov. t/m za 12 dec. Locatie Hengelo

75 jaar Wederopbouw Hengelo

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat in Hengelo de wederopbouw begon. De Rijksdienst Cultureel Erfgoed heeft onderzocht dat de binnenstad van Hengelo en de woonwijk Klein Driene bij de 30 belangrijkste wederopbouw gebieden van Nederland horen en van Nationaal Belang zijn. Eigenlijk is de wederopbouw in Hengelo bepalend voor hoe heel Hengelo er uit is gaan zien. Zowel wat wijkopbouw als wat bebouwing betreft.

Stichting Erfgoed Hengelo wil daar aandacht aan schenken en wil zichtbaar maken hoe belangrijk de wederopbouw is voor de binnenstad en voor heel Hengelo. Hiervoor organiseren zij een foto-actie en maken de 12 mooiste wederopbouw horeca- en winkelpanden in de binnenstad zichtbaar.

Foto-actie voor alle inwoners van Hengelo

Stichting Erfgoed Hengelo heeft speciale kadertjes gemaakt waarop de stadhuistoren is te zien en de tekst 75 jaar wederopbouw Hengelo staat. Deze kadertjes zijn bij Hengelo Promotie te verkrijgen aan de Markt 8. De eerste 30 kadertjes zijn gratis. Bij dit kadertje vind je ook extra info en de ‘spelregels’.

Via Instagram wordt een foto-actie gestart met #75jaarwederopbouwHengelo, waarbij de bewoners Hengelo uitgedaagd worden om de wederopbouwpanden met het speciaal ontworpen polaroid-kadertje vast te leggen. De ingezonden foto’s worden geplaatst op de IG-site. Het Instagram account is Wederopbouw-Erfgoed-Hengelo

Als je niet op Instagram zit kun je ook gewoon met je mobiel en het speciale kadertje foto’s maken van de wederopbouw in Hengelo, waar en wat dan ook. Stuur deze foto’s naar info@erfgoedhengelo.nl

De actie start op donderdag 12 november en duurt tot 12 december. Bij voldoende deelname wordt daarna een expositie van de ingestuurde foto’s gemaakt in een wederopbouw pand in de binnenstad.

De 12 mooiste winkel- en horecapanden in de binnenstad

Donderdag 12 november gaat de Stichting Erfgoed Hengelo samen met centrummanager Rob Berkhout langs bij 12 winkel- en horecapanden in de binnenstad. Aan hen wordt een persplex bord uitgereikt als blijk dat hun pand bij de mooiste winkel- en horecapanden uit de wederopbouwtijd horen met het verzoek dit bord in de etalage te hangen.

Het bord bestaat uit een foto hoe het pand er oorspronkelijk uitzag, een korte omschrijving en een QR code waarmee meer informatie te vinden is.

Bij Hengelo Promotie worden de foto’s van alle 12 panden tentoongesteld inclusief een toelichting. Ook vindt je hier een kaartje waarop alle panden zijn aangegeven, zodat alle panden makkelijk langs te wandelen zijn.

Wederopbouwperiode

Als je wat meer wil weten over de wederopbouwperiode van Hengelo, bekijk dan eens de website van 1twente of het document van monumenten-hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.