Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

750 jaar Huys Hengelo

Terug naar overzicht
Datum za 11 sep. Locatie Hoofd locatie: Huys Hengelo
Bevrijderslaantje
Hengelo

750 jaar Huys Hengelo

Eindelijk valt er weer wat te vieren! Op zaterdag 11 september wordt de jaarlijkse Nationale Open Monumentendag gehouden. De Stichting Erfgoed Hengelo heeft de handen ineengeslagen met veel organisaties om gezamenlijk een geweldig feest te maken van de Open Monumentendag. Reuring in de Stad, Hengelo Leest, De Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud van de begraafplaats, de Heemaf- ateliers, de Waterstaatskerk, de Lambertusbasiliek, het Museum Hengelo en de gemeente doen allemaal mee. Dus kom en vier dit op en rond het Bevrijderslaantje en het Huys Hengelo. Voor jong en oud is veel te zien en te doen - allemaal volgens de geldende corona regels.

Huys Hengelo

Centraal staat Huys Hengelo en het erfgoed in het gebied rondom Huys Hengelo. Als hoofd locatie geldt het gebied globaal begrensd door de Bornsestraat, Deldenerstraat en de Bankastraat met als centrale as het Bevrijdingslaantje en de grasvelden aan weerszijden tot en met de Begraafplaats.

Gedurende de hele dag zullen er langs het Bevrijdingslaantje vijftien oude ambachten te bezichtigen zijn en een aantal kramen met typische streekproducten. Op de eilanden van Huys Hengelo staan op het groene eiland drie tenten met een terras waar de historie van Huys Hengelo beeldend getoond wordt. Ook originele stenen van het Huys zijn te bezichtigen en daarnaast is er nog tal van andere activiteiten voor jong én oud!

Binnenstad

De binnenstad is nauw verbonden met deze locatie en doet volop mee. Museum Hengelo is geopend en er vindt een bijzonder orgelconcert plaats in de Lambertusbasiliek. Koetsen rijden vanaf het burgemeester Jansenplein naar Huys Hengelo. Een stadsomroeper loopt door de binnenstad.

Buitenring

Traditiegetrouw is er naast de hoofd locatie een buitenring met musea, cultuurhistorische gebouwen die zich op de Open Monumentendag willen presenteren.

Programma

10.00 uur Opening door de wethouder
10.30 uur Eerste erfgoed wandeling Huys Hengelo
11.00 uur Stuw Drienerbeek & presentatie Hengelo Leest
11.30 uur Concert De Eendracht / Excelsior op Oude Algemene Begraafplaats
13.30 uur Valkenier Bevrijderslaantje
14.45 uur Valkenier Bevrijderslaantje
15.00 uur Orgelconcert Sweelinck koperkwintet met orgel

10.00 tot 16.00 uur Bevrijderslaantje
Verschillende oude ambachten, streekmarkt, muziek, springkussen, Ricky's Koffie, Franky's IJs

10.00 tot 16.00 uur Stadhuisplein
Rit per koets, muziek, stadsomroeper en theatergroep Barst

11.00 tot 17.00 uur verschillende locaties opengesteld
Eilanden Huys Hengelo, Heemaf-atelier, Waterstaatskerk en Museum Hengelo

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

openmonumentendag.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.