Kunst & Cultuur, Diversen

750 jaar Hengelo

Terug naar overzicht
Datum za 11 sep. Locatie Hoofd locatie: Huys Hengelo
Bevrijderslaantje
Hengelo

750 jaar Hengelo

Omdat in 2020 en 2021 veel activiteiten niet zijn doorgegaan vanwege corona hebben een groot aantal organisaties zich gebundeld rondom de Open Monumentendag (OMD) op 11 september 2021. Zij organiseren voor alle inwoners van Hengelo en omgeving een groot evenement met een grote verscheidenheid aan activiteiten.

Huys Hengelo

Centraal staat Huys Hengelo en het erfgoed in het gebied rondom Huys Hengelo. Als hoofd locatie geldt het gebied globaal begrensd door de Bornsestraat, Deldenerstraat en de Bankastraat met als centrale as het Bevrijdingslaantje en de grasvelden aan weerszijden tot en met de Begraafplaats.

Gedurende de hele dag zullen er langs het Bevrijdingslaantje vijftien oude ambachten te bezichtigen zijn en een aantal kramen met typische streekproducten. Op de eilanden van Huys Hengelo staan op het groene eiland drie tenten met een terras waar de historie van Huys Hengelo beeldend getoond wordt. Ook originele stenen van het Huys zijn te bezichtigen en daarnaast is er nog tal van andere activiteiten voor jong én oud!

Binnenstad

De binnenstad is nauw verbonden met deze locatie en doet volop mee. Museum Hengelo is geopend en er vindt een bijzonder orgelconcert plaats in de Lambertusbasiliek. Koetsen rijden vanaf het burgemeester Jansenplein naar Huys Hengelo. Een stadsomroeper loopt door de binnenstad.

Buitenring

Traditiegetrouw is er naast de hoofd locatie een buitenring met musea, cultuurhistorische gebouwen die zich op de OMD willen presenteren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

openmonumentendag.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.