Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Achter de basiliek "Muur van veerkracht"

Terug naar overzicht
Datum do 12 nov. t/m do 01 apr. Locatie Wemenstraat, achter de basiliek

Achter de basiliek "Muur van veerkracht"

Korte poëtische teksten in het teken van Corona op lezenaars achter de Basiliek.

Sinds 2005 organiseert Stichting HeArtpool beeldende kunst en poëzie achter de Basiliek aan de Wemenstraat in Hengelo. Zomers dienen de 20 sokkels voor werk van beeldende kunstenaars en in de wintermaanden worden de sokkels voorzien van lezenaars met daarop poëzie. Deze winter poëzie van 19 Twentse schrijvers met Corona als thema.

Poëtische teksten

In het voorjaar van 2020 kreeg het coronavirus zowat de hele wereld in zijn greep. Daardoor veranderde het dagelijkse leven van velen. Om mensen een hart onder de riem te steken kreeg Kees Schafrat, eigenaar en directeur van Boekhandel Broekhuis, een origineel idee. Hij wilde korte, poëtische teksten op een buitenmuur van zijn winkel in Enschede projecteren. Daartoe nodigde hij diverse mensen uit Twente en de rest van Nederland uit om bijdragen te leveren. Zo ontstond de ‘MUUR VAN VEERKRACHT’.

Na drie maanden stond de teller op honderd. Voor Schafrat een mooie aanleiding om al die honderd veerkrachtige teksten te bundelen in een boekje.

Twentse schrijvers

Lowie Gilissen was een van de mensen die werden uitgenodigd. Samen met Anneke Bollen van Stichting HeArtpool selecteerden zij 19 werken van Twentse schrijvers waaronder Herman Finkers, Paul Abels en burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg voor op de sokkels achter de Basiliek. Wie nieuwsgierig is naar de overige 81 bijdragen kan terecht bij Boekhandel Broekhuis: het boekje ‘Muur van Veerkracht’ is nog verkrijgbaar.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

heartpool.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.