Datum vr 07 apr. Locatie Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Film: Aftersun

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats, waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. Een warm en diep doorvoeld portret van vader en dochter, dat wereldwijd al meer dan vijftig prijzen won.

Charlotte Wells’ autobiografische eerste speelfilm Aftersun is een tedere, diep doorvoelde schets van deze korte periode, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene.

Aftersun was een van de grote ontdekkingen op het afgelopen filmfestival in Cannes. De film werd bovendien uitgeroepen tot de beste film van 2022 door zowel filmwebsite ‘IndieWire’ als door het Britse filmtijdschrift ‘Sight and Sound’.

Data

Te zien bij het Filmhuis op:

Vrijdag 7 april 20.15 uur
Woensdag 12 april 20.15 uur
Donderdag 13 april 20.15 uur

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 8,25 voor leden, € 10,25 voor niet-leden.
Consumptie na afloop is inbegrepen.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.