Filmhuisfilm: Als de kraanvogels overvliegen

Terug naar overzicht
Datum vr 10 mrt. Locatie Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Filmhuisfilm: Als de kraanvogels overvliegen

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd. Een jong stel wordt gescheiden als de Duitsers de Sovjet-Unie binnenvallen. Boris neemt dienst en vertrekt naar het front, maar wat betekent de oorlog voor de thuisblijvers? Regisseur Michail Kalatozov laat in zijn werk de propaganda achterwege en stelt de individuele emoties centraal. Dat maakt deze film over een tragische liefdesrelatie tijdens de Tweede Wereldoorlog uniek binnen de Sovjet-cinema. Het werd, mede dankzij de superieure fotografie van cameraman Sergej Oeroesevski, een klassieker.

“Een idyllisch beeld: kraanvogels nemen een vlucht boven Moskou terwijl twee gezworen minnaars de liefde vieren. En dan de oorlog, als ruwe verstoorder van “te mooi om waar te zijn”. Als de kraanvogels overvliegen wordt vandaag de dag geëerd als het vroegste hoogtepunt van de Russische nieuwe golf (1957-1968). Hij moet gaan, zij blijft achter. De plot van Als de kraanvogels overvliegen (Letjat zjoeravli) is er één uit het boekje, maar de filmische uitwerking is een huzarenstuk van regie en camera. Bijna vijfenzestig jaar na dato ligt het blijvende belang van deze productie dan ook vooral besloten in de stilistische kenmerken en het toenmalige momentum van verschijnen”

“Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd”

Data

De film is te zien op:

Vrijdag 10 maart 20.15 uur
Zondag 12 maart 15 uur
Woensdag 15 maart 20.15 uur

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Prijs: € 8,25 voor leden, € 10,25 voor niet-leden.
Een drankje na afloop is inbegrepen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.