Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Aluin - Bakchanten (15+) (verplaatst)

Terug naar overzicht
Datum wo 18 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Aluin - Bakchanten (15+) (verplaatst)

Deze voorstelling is verplaatst. Bezoekers met kaarten ontvangen hier bericht over.

Uit het oosten verschijnt een vreemdeling in Thebe. Hij verleidt de vrouwen, de Bakchanten, om ’s nachts in de bergen samen te komen in een woeste, rituele dans. De vreemdeling is de god Dionysos die met zijn wilde feesten de Bakchanten in een godsdienstroes brengt, waarin ze zich aan duistere wanen blootgeven. Wanneer Koning Pentheus na een reis hoort wat er gebeurd is in zijn land wordt hij woest. Hij gelooft niet in deze god en zet hem gevangen. Die keus leidt tot een gruwelijke afloop… Bakchanten is een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof. De aantrekking van oerkracht en extase van Dionysos staat tegenover de ratio en regels van Pentheus

Aluin zoekt de nuance in dit verhaal tussen roes en rede en ontdekt een actuele zeggingskracht in de strijd tussen politieke correctheid en het gezag van de onderbuik: “De feiten zijn onjuist, maar het gevoel klopt.” De emotie als leidraad.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.