Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Appelpersdag

Terug naar overzicht
Datum zo 13 sep. Locatie Twentse Bierbrouwerij
Haaksbergerstraat 51
7554 PA Hengelo

Openingstijden:

Zondag 11.00 - 15.00 uur

Appelpersdag

Zondag 13 september mag er weer geperst worden bij de Twentse Bierbrouwerij. Van 11.00 tot 15.00 uur staat de Twentse Sapmobiel weer op locatie om jouw eigen fruit te persen tot 100% natuurlijke en lang houdbare fruitsappen.

Heb je geen appel of perenboom maar wel zin in een gezellige dag? Ook dan ben je van harte welkom, want naast de Sapmobiel hebben is er nog veel meer leuks:

- Live muziek
- Koffie met appelgebak
- Echte Twents appel/perensap
- Lunchen met een apple lunch special
- Springkussen voor de kids en natuurlijk ons Twents Blagenbos
- Boogschieten met een sappig doelwit

Winactie

Haal de Robin Hood in je zelf naar boven tijdens de boogschiet winactie. Schiet jij in de roos (appel)? Dan win jij een heerlijke kop koffie met appelgebak in het restaurant.

Het persproces

Laat jouw eigen appels, peren en ander klein fruit zonder pit persen tot een 100% natuurlijke en lang houdbare fruitsappen. Na het persen, filteren en pasteuriseren wordt het sap in een 5L Bag-in-Box verpakt. Het gehele proces van persen tot verpakken duurt circa 20 minuten. Het sap is in gesloten verpakking minimaal 12 maanden en na opening circa 2 maanden houdbaar. Met de geavanceerde fruitpers haal je tot 80% sap uit fruit. Zand, bruine plekjes, takjes en blad kan je laten zitten, deze worden door de machine verwijderd. 1 liter eigen sap kost €1,00!!

Wil je deze dag jouw fruit laten persen? Maak dan een afspraak via www.twentsesapmobiel.nl of neem contact op met de Twentse Sapmobiel via 06 83452686.

Heb je wel fruitbomen, maar doe je niets met het overtollig fruit? Bel dan 0683452686, want de medewerkers van de Twentse Sapmobiel komen het fruit graag bij je ophalen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.