Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Archeologie voor beginners - prehistorisch kleien

Terug naar overzicht
Datum di 13 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Dinsdag 14.00 - 15.00 uur

Archeologie voor beginners - prehistorisch kleien

Altijd al meer willen weten over archeologie? Dit is je kans! Onder begeleiding van een archeoloog ontdek je wat archeologie precies is en hoe dat in zijn werk gaat als ze een opgraving doen. Je mag ook zelf aan de slag met het sorteren en puzzelen van echte archeologische vondsten én een prehistorisch potje kleien!

Archeologie voor beginners

Archeologie is overal om ons heen. Niet alleen onder de grond, maar ook op tv of in games. Maar wat is archeologie eigenlijk precies? In de workshop ‘Archeologie voor beginners’ maak je kennis met de avontuurlijke wereld van Archeologie. Onder leiding van een echte archeoloog leer je alles over wat archeologie precies inhoudt en wat archeologen allemaal voor schatten ontdekken; van sieraden, munten en huizen tot eeuwenoude potten.

Je krijgt de kans zelf een aantal van deze bodemschatten aan te raken en vragen te stellen. Daarna ga je zelf aan de slag met kleien en neem je een leuk, zelfgemaakt prehistorisch potje mee naar huis.

De workshop hoort bij de ArcheoHotspot pop-up die tot eind november in de Bibliotheek Hengelo te vinden is.

Aanmelden

Archeologie voor beginners is voor iedereen vanaf 8 jaar. Gezellig om samen met het gezin te doen!

Je kunt kaartjes kopen via de website of bij de balie van Bibliotheek Hengelo in de stad.

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema van de Bibliotheek voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.