Datum zo 11 sep. t/m vr 23 dec. Locatie Oyfo Kunstpodium
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

ArchiefArk

Pier van Dijk, Renata de Frankrijker, Ria Geerdink, Ole Nieling en Marnix van den Berg hebben onderzoek gedaan naar het opgeslagen afchiefmateriaal in de depots en archieven van Oyfo Techniekmuseum.

Op zondag 11 september om 14.00 uur wordt ArchiefArk geopend door de nieuwe wethouder Cultuur, Marie-José Luttikholt. Hierna zal Johan van der Veen, curator van Oyfo Kunstpodium, inhoudelijk vertellen over het onderzoek en de tentoonstelling.

Industrieel erfgoed

Hengelo en zijn regio is in de 19e eeuw in sterke mate door industrialisatie bepaald door bedrijven zoals STORK, HEEMAF en Holland Signaal. Nationaal en internationaal waren en zijn ze van grote betekenis. Oyfo beheert een belangrijke collectie industrieel erfgoed van deze bedrijven en anderen. Dit erfgoed bestaat uit grote werkende machines, tot kleine onderdelen en andere objecten en een uitgebreid archief. Een selectie daarvan wordt bij Oyfo Techniekmuseum gepresenteerd.

Onderzoek naar archiefmateriaal

Oyfo Kunstpodium heeft onder de titel ArchiefArk vijf kunstenaars uitgenodigd om onderzoek te doen naar het archiefmateriaal dat daar opgeslagen ligt. Het programma maakt ook dat dit archiefmateriaal zo wordt ontsloten en publiekelijk wordt gemaakt.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van ‘’Stimuleringsregeling beeldende kunst en vormgeving’’ Gemeente Hengelo.

Extra informatie

Oyfo Kunstpodium is gratis te bezoeken. Wilt u ook een bezoek brengen aan Oyfo Techniekmuseum, dan gelden daarvoor de entreevoorwaarden. Bekijk de website voor meer informatie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.