Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Art Brut Expositie 'Innerlijke Verbeelding'

Terug naar overzicht
Datum t/m za 25 sep. Locatie Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Openingstijden:

Woensdag, vrijdag & zaterdag 13.30 - 16.00 uur

Art Brut Expositie ‘Innerlijke Verbeelding’

Voor de vijfde keer is de Waterstaatskerk te Hengelo het decor van een expositie. Nu van (inter)nationale Art Brut kunstenaars onder de titel ‘Innerlijke Verbeelding’. Het betreft kunstwerken van kunstenaars met een psychische aandoening of verstandelijke beperking.

De geplande expositie in de Waterstaatskerk is geworden tot een voorbode van de Internationale Art Brut Biënnale in Hengelo die in mei 2022 plaats vindt.

Wat is Art Brut?

Kunst in z’n meest directe en rauwe vorm: dat is Art Brut. Het is een vorm van beeldende kunst die zich moeilijk laat vangen onder een noemer of zich laat classificeren door middel van een etiket. Immers het gaat hierbij om kunst die niet of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen. Gemaakt door kunstenaars die uiting geven aan wat er in hen leeft, zonder zich iets gelegen te laten liggen aan welke opvatting over kunst dan ook. Ze vragen niet om aandacht en erkenning, maar hun werk verdient dat wel. Vanuit die overtuiging biedt ook deze expositie een platform voor het pure werk van deze kunstenaars. Zodat het werkelijk voor zich kan spreken.

Met sleutelwoorden als verbeeldingskracht, originaliteit en oorspronkelijkheid heeft de Kunstcommissie van de Waterstaatskerk samen met curator Jan Noltes weer prachtige en bijzondere kunstwerken samengebracht van 15 kunstenaars:

  • Gijs Ambrosius, Jacques Bal, Willie Beckmans, Rob van den Boom, Jean Branchiard, Wouter Coumou, Hein Dingemans, Hans Hartman, Nicole Meijlink, Gert Nout, Piet Schopping, Elly Schuurman, Maurits Sterkenburg, Jannemiek Tukker en Kobus Visser.
Openingstijden en programma

Zondag 15 augustus van 13.30 – 16.00 uur is de opening van de expositie door Jan Noltes, curator van de expositie, met interviews en muzikale medewerking van Henk Jan Bloemendaal (piano).

De openingstijden van de expositie zijn van woensdag 18 augustus t/m zaterdag 25 september 2021. Woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 - 16.00 uur.

Woensdag 18 augustus 14.30 - 15.30 uur: rondleiding/lezing door Jan Noltes, curator van de expositie.

Zaterdag 11 september 12.00 - 16.00 uur: extra openstelling i.v.m. Open Monumentendag.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vrije gift. Begeleidende brochure is aldaar te koop.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.