Artist Talk De Vuurvogel incl. rondleiding

Terug naar overzicht
Datum do 07 sep. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Van 6 t/m 27 september is De Vuurvogel van Othilia Verdurmen te zien in de Middenzaal van Schouwburg Hengelo. Deze locatie biedt een unieke en niet eerder gerealiseerde kans om de belichting te optimaliseren in een volledig verduisterde ruimte met gebruik van theaterlampen. De Vuurvogel wordt getoond in combinatie met acht nieuwe werken van Othilia Verdurmen in de andere expositieruimtes van SchouwArt. Deze expositie is gratis toegankelijk.Op donderdag 7 september en zaterdag 16 september verzorgd beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen een lezing in combinatie met een rondleiding door haar persoonlijk. Bij de entreeprijs zit een exemplaar van een (foto)boek van De Vuurvogel inbegrepen.

De Vuurvogel is een multimediale installatie van Othilia Verdurmen geïnspireerd door de mythe van de vogel Phoenix, de vogel die zichzelf verbrandt om opnieuw te herrijzen. In de installatie zijn de oude en de jonge vuurvogel te zien. Hun bijzondere, kleurrijke transformatie voltrekt zich in de vorm van licht, versterkt door een soundscape die bestaat uit muziek en (natuur)geluiden. Het geheel ademt een verstilde, meditatieve sfeer. De Vuurvogel was eerder te zien in onder andere het Groninger Museum, Kasteel Groeneveld en in het Rijksmuseum Twenthe. Nu wordt deze installatie voor het eerst getoond in een theater!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 14,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.