Datum zo 29 jan. Locatie Oyfo
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Astillero in Concert

Op zondagmiddag 29 januari 2023 speelt de uit Argentinië afkomstige tangogroep Astillero in Hengelo tijdens “Astillero in Concert”, georganiseerd door accordeonverenging Animato. Het concert vindt plaats in Oyfo, Floris Hazemeijerstraat 300 te Hengelo en begint om 16.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon (voor alle leeftijden) en reserveren wordt geadviseerd. Zie www.animatohengelo.nl voor meer informatie.

Buenos Aires

Een sensationeel hoogtepunt in de Argentijnse tango, dat is hoe we Astillero kunnen omschrijven. Astillero werd in 2005 in Buenos Aires opgericht en de zes bandleden spelen traditionele, akoestische muziek met pit in de geest van de 21e eeuw. Zij brengen de tango in een geheel nieuwe, ruwe en energieke vorm. Ontroerend, rebels en altijd vol vuur. Eigen composities die het hart raken. Met meer dan vijftien jaar ervaring heeft Astillero zich gevestigd als een fundamenteel onderdeel van de Tango Nuevo van Buenos Aires, met muziek die de BBC omschreef als “De voortzetting van Piazzolla. Absoluut deugdzaam, gek en fantastisch”.

Europese tour

Op zondag 29 januari 2023 komt Astillero als onderdeel van hun Europese tour naar Hengelo. Niet alleen om een spectaculair concert te geven, maar ook om hun visie op Argentijnse tango over te dragen in een aantal masterclasses en workshops.

Astillero speelt deze middag afwisselende Argentijnse tango’s, veelal eigen composities. Aan het concert zal het Groot Orkest van accordeonvereniging Animato haar medewerking verlenen.

Masterclasses en workshops

De masterclasses en workshops zijn ’s middags van 12:45 tot 15:00 uur. Ensembles kunnen zich aanmelden voor een masterclass via www.animatohengelo.nl. Tijdens de masterclass werken ze onder leiding van een van de leden van Astillero met het ensemble aan een Argentijnse tangocompositie naar keuze. De masterclasses en workshop zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Individuele accordeonisten kunnen zich aanmelden voor een orkestworkshop, waarin ze gezamenlijk een Argentijnse tango zullen uitdiepen. Muziek hiervoor krijgen deelnemers enkele weken van tevoren toegestuurd. Er zijn twee orkestworkshops: eentje voor gevorderde spelers en eentje voor gemiddeld niveau (vanaf 2 tot 3 jaar speelervaring).

Over Animato

Animato is een bloeiende accordeonvereniging met ca. 35 leden, verdeeld over vier orkesten die oplopend zijn in speelniveau. Animato organiseert veel concerten die vaak thematisch van aard zijn. Daarnaast werkt Animato regelmatig samen met professionele solisten en ensembles.

Voor meer informatie zie: www.animatohengelo.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€15,-

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.