Bachconcert door Maarten Wilmink

Terug naar overzicht
Datum za 21 mei Locatie Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210
7552 HE Hengelo

Bachconcert door Maarten Wilmink

Wat maakt de muziek die Bach voor het orgel componeerde zo bijzonder? Daarover vertelt Maarten Wilmink op 21 mei voorafgaand aan zijn Bach concert in de Kristalkerk te Hengelo.

5 Composities van Bach worden vervolgens uitgevoerd door Maarten op het orgel in de Kristalkerk, dat zich uitstekend leent voor deze composities. Zoals de Toccata, Adagio and Fuge (C-dur) (BWV 564) en het Dritter Teil der Clavier-Ubung. (Alein Gott in der Hoh sei Ehr (BWV 676)

Maarten Wilmink

Maarten Wilmink voor velen bekend, groeide op in Borne en studeert sinds 2019 aan het conservatorium in Rotterdam. Maarten verzorgt concerten zowel in het binnen- als buitenland. Sinds 2022 is hij organist dirigent in de St Stephanuskerk te Borne. Hij won verschillende prijzen zoals in 2021 de eerste prijs van het Quintus -Concours in Kampen.

Om 15.00 begint het concert en daaraan voorafgaand om 14.30 uur geeft Maarten een toelichting op het programma voor belangstellenden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk, vrije gift wordt zeer gewaardeerd

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.