Cabaret

Bert Visscher: Dat zie je een ander niet doen

Terug naar overzicht
Datum t/m vr 19 mei Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Bert Visscher: Dat zie je een ander niet doen

Je kunt het ook van de positieve kant bekijken. Bert mocht weliswaar niet optreden, maar had daarmee wel het perfecte excuus om eens goed bij te slapen. Kruikje en knuffels mee en diep onder de wol. En dat is ‘m zo goed bevallen dat hij er niet meer uit wil. Maar hallo, er moet toch worden gespeeld vanavond?Dat gaat ook gebeuren. We leggen ‘m gewoon met bed en al op het toneel en wachten rustig af. Op het podium komt Bert vanzelf in beweging. En als Bert eenmaal aan de praat is... Dan wordt het een probleem om hem weer van het podium af te krijgen, met z’n stretcher... Terwijl de volgende dag Conny Janssen Danst hier staat en de dag daarna The Dire Straits Experience. Ach laat maar, het is nu al puinhoop.

Over Bert Visscher

Bert Visscher (26 oktober, 1960) werd geboren in Groningen en groeide op in Veendam. Toen hij 17 jaar was richtte hij met een aantal leeftijdsgenoten de cabaretgroep Filter op. In eerste instatie had de groep vooral lokaal succes, maar in 1981 brak de groep door na een deelname aan het Camerettenfestival in Delft. Hoewel ze niet in de finale terecht kwamen ontving Bert Visscher er wel de persoonlijkheidsprijs. Vanaf 1984 staat Visscher alleen op het podium. Hij begon met zijn solovoorstelling Desnoods geblinddoekt op één been. Al vanaf zijn eerste optreden weet het publiek dat de shows van Bert Visscher bol staan van tirades, liedjes of conferences die abrupt eindigen, gekke outfits en bizarre typetjes. Dat zie je een ander niet doen is zijn 14e show. Naast optreden is Visscher regelmatig te zien en te horen op radio en TV. In februari 2021 bracht Bert Visscher een boek over zijn beginjaren uit. In het boek beschrijft hij dat hij als puber al het vuur uit z'n sloffen speelde tijdens cabaretavonden op school. Toch liepen de zalen niet vanzelf vol, het ging met vallen en opstaan. Zinloze ritten naar zaaltjes diep in de klei voor vier man, of voorstellingen waarbij het publiek zich nu nog afvraagt wat die man daar op het podium stond te doen... Om daarna tijdens de terugreis diep in de nacht in een truckerscafé boven een gehaktstaaf te hangen met maar één gedachte: dat wordt nooit wat...

Voorstelling

Bert is te zien op 17, 18 en 19 mei om 20 uur

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 21,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.