Bijeenkomst Kracht van Herinneringen

Terug naar overzicht
Datum wo 21 sep. Locatie Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CM Hengelo

Kracht van Herinneringen

Bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun naaste.

Wijkracht Ouderen Hengelo organiseert 21 september in Kulturhus Hasselo een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en mantelzorgers, onder de naam Kracht van Herinneringen.

Zelfvertrouwen en contact

Samen iets ondernemen en herinneringen ophalen heeft een gunstig effect op het onderlinge contact. Door samen bewust positieve herinneringen op te halen, kan er een verbeterd contact ontstaan. Het zelfvertrouwen van de mensen met dementie kan toenemen, en de kennis van mantelzorgers over dementie wordt vergroot.

Bijeenkomsten

Daarom organiseert Wijkracht Ouderen Hengelo een aantal bijeenkomsten over hoe je dit kunt zelf kunt doen. De werkwijze is gebaseerd op de (goedgekeurde en bewezen effectieve) Europese aanpak voor het begeleiden van mensen met dementie. Tijdens 6 a 8 bijeenkomsten worden aan de hand van verschillende thema’s herinneringen opgehaald.

Positieve insteek

Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie en tips gegeven. Vanuit verschillende thema’s als eten en drinken, vakantie en dergelijke, worden herinneringen opgehaald. Altijd met het oogpunt: positief. Meer begrip voor elkaar en richten op wat nog wél kan.

Daarnaast is er de gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en informatie krijgen over dementie.

Aanmelden of meer informatie

De bijeenkomsten starten op woensdag 21 september in Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Zes weken achtereen met een uitloopmogelijkheid van één of twee weken.

De bijeenkomsten zijn voor mensen met beginnende dementie samen met de partner, zoon/ dochter of andere mantelzorger. Voor informatie of opgave: www.wijkrachtacademie.nl of info@wijkracht.nl of docent c.volkering@wijkracht.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.