Datum vr 14 okt. Locatie Binnenstad Hengelo

Blues Night 2022

Blues Night, het jaarlijks terugkerende festival in de binnenstad van Hengelo, dat de kroegen doet vullen met de heerlijke tonen van de blues.

Programma

Op vrijdag 14 oktober is het weer tijd voor de traditionele Blues Night! De aftrap vindt om 20.00 uur plaats in Schouwburg Hengelo door Jessie Lee & The Alchemists. Aansluitend kan er in een vijftal Hengelose cafés worden genoten van bluesmuziek: Road Hoase, De Cactus, High5, Tante Jo en Het Uurwerk.

Jessie Lee & The Alchemists @ Schouwburg Hengelo:
Zangeres/gitarist Jessie Lee wordt ook wel de Franse uitvoering van Beth Hart genoemd. Zij brengt haar repertoire net zo krachtig en met volle passie en is geïnspireerd door veel verschillende Angelsaksische stijlen: van blues tot rock, via soul, pop en zelfs jazz. Het kwintet gooit internationaal hoge ogen.

21.15 & 22.30 uurCafé Roadhouse: The Monkey Clan
Een aantal muzikanten, verbonden door vriendschap en dezelfde muzikale ideeën, vormen de band Monkey Clan. Hard, heavy, dirty blues rock ‘n’ roll voor mensen die daarvan houden.

21.30 uur Café de Cactus: Emily H
Emily H is de band van de nog maar 21 jarige zangeres Emmelien. Ondanks haar jonge leeftijd is ze zich al een aantal jaren aan het ‘warmlopen’. Soul, blues, jazz, funk, New Orleans en gospel komen samen in haar zang. En alles wordt gebracht met een gemak alsof ze al heel veel langer op het podium staat. Van kleinere intieme cafés tot grote popzalen als de Bosuil Weert. En ook internationaal is ze al door kenners gespot. Lees verder op de website van de Cactus.

21.45 & 23.00 uur High 5: Sheiks of R&B
Het repertoire van de Sheiks of R&B bestaat uit een brede selectie materiaal dat begint bij Louis Jordan en Big Joe Turner, met uitstapjes naar Jimmy Reed, Howlin' Wolf, Willy Dixon en BB King.

22.00 & 23.15 uur Café Tante Jo: Boogie Kearls
De Boogie Kearls spelen een unieke mix van dialect en Engelstalige songs, in een groovende Blues, Boogie en Rock 'n’ Roll Stijl. Verwacht vette Hammond, honkytonk piano en snijdende gitaarsolo’s afgewisseld met relaxte luistersongs in een Folk of Roots stijl.

22.15 & 23.30 uur Het Uurwerk: Highway Rhythm & Blues Gang
De stijl van de Highway R&B Gang laat zich niet specifiek typeren, maar bestaat uit diverse blues stijlen met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Muddy Waters, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, Junior Wells e.v.a. zijn de artiesten die voor ”the Gang” een bron van inspiratie zijn.

Passe Partout

Passe partouts kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende cafés, platenzaak Popeye en Schouwburg Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bluesfestivalhengelo

Prijzen

n.n.b.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.