Boekpresentatie Erik Dijkstra Staken op leven en dood

Terug naar overzicht
Datum wo 05 apr. Locatie Boekhandel Broekhuis
Wemenstraat 45
Hengelo

Boekpresentatie Erik Dijkstra Staken op leven en dood

Op woensdag 5 april vindt bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo de boekpresentatie plaats van 'Staken op leven en dood' van Erik Dijkstra en Hans Morssinkhof. In april 2023 is het tachtig jaar geleden dat in Hengelo de April-meistakingen tegen de Duitse bezetter begonnen, om zich als een lopend vuurtje door heel Nederland te verspreiden. Auteurs Erik Dijkstra (1977) en Hans Morssinkhof (1959) zullen deze avond het boek presenteren.

Staken op leven en dood

In april 2023 is het tachtig jaar geleden dat in Hengelo de April-meistakingen tegen de Duitse bezetter begonnen, om zich als een lopend vuurtje door heel Nederland te verspreiden. Uiteindelijk deden een half miljoen mensen mee aan de staking, Daarmee is dit de grootste staking in Nederland ooit en de grootste in Europa tijdens de oorlog. In dit boek staat deze relatief onbekende geschiedenis opgetekend. Aangevuld met persoonlijke verhalen van nabestaanden, interviews met betrokkenen, unieke foto's en bijzonder archiefmateriaal.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis wel even aanmelden via hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.