Chagall, licht en kleur, stralend in bijbels perspectief

Terug naar overzicht
Datum wo 10 nov. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Chagall, licht en kleur, stralend in bijbels perspectief

In 3 colleges van 2,5 uur schetst ds. drs. Frans Wiersma de scheppingen van Marc Chagall in het perspectief van de Joodse gemeenschap, zijn verbeelding van de Bijbel en de kerkramen.

Cursus

In deze cursus komen de scheppingen van Marc Chagall aan de orde, in het perspectief van de omgeving waarin hij opgroeide in Wit-Rusland, zijn werken voor de Joodse gemeenschap, zijn verbeelding van de Bijbel en de kerkramen van zijn hand. Dit zijn de grote thema’s: de taal van de Bijbel, het toneel van de liturgie en de kunst in en om de kerk. Bij Chagall komen deze lijnen samen. Hij stamt uit een chassidische Joodse achtergrond. Beeldend en mystiek taalgebruik, hebben invloed gehad op zijn verbeeldingswereld. Bij zijn werk gaat het om veel meer dan kijken. Je ervaart de sfeer van het shtetl (Jiddisch: stadje), de sjoel (synagoge), de smalle straatjes en de scheve huizen. Je gaat naar binnen en je beleeft het verhaal, hoort de stemmen en voelt de ritmiek van eeuwenoude verhalen, die tegelijk in moderne kleuren bezit van je nemen. We laten de kunstenaar graag zelf aan het woord.

Meer informatie en inschrijving vooraf: www.u3l.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

u3l.nl
adm@u3l.nl

Prijzen

€ 112,00 voor 3 colleges van 2,5 uur

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.