Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Coming Out Week

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 17 okt. Locatie Diverse locaties in Hengelo

Coming Out Week

Maandag 11 oktober is het internationale Coming Out Dag. Dit is de dag waarop we wereldwijd stilstaan bij het uit-de-kast-komen van LHBT+-ers. Dit is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hengelo hangt dan - net als tientallen andere steden - de regenboogvlag uit. De internationale Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele geaardheid. Iedereen hoort erbij in Hengelo!

Omdat aandacht voor de positie van LHBT+-ers nog steeds nodig is, breidt Hengelo ook dit jaar de Coming Out Dag uit naar een Coming Out Week. In de week van 11 t/m 17 oktober zijn er verschillende activiteiten in de stad.

Activiteiten

11 oktober Hijsen regenboogvlag
Maandag 11 oktober om 8.15 uur hijst wethouder Claudio Bruggink de regenboogvlag in de hoge vlaggenmast aan de voorkant van het stadhuis (bij het monument). Leerlingen van het Twickel College en OSG Montessori zijn daarbij aanwezig.

13 oktober In gesprek met Milan en Stefan
Op woensdag 13 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) is er in de Bibliotheek Hengelo een bijeenkomst met Milan en Stefan, twee transjongeren. Zij vertellen aan journaliste Marjon Kok hoe het is om op zoek te zijn naar je ware identiteit. Hoe is het om aan je ouders, op school en op je werk te vertellen dat je trans bent? Er is gelegenheid om deel te nemen aan dit gesprek en om vragen te stellen.

De avond is toegankelijk voor iedereen. Wel graag aanmelden vanwege maximum aantal bezoekers

11 t/m 16 oktober Doorlopende filmvoorstelling 'To dress up'
Bibliotheek Hengelo (Beursstraat 34) toont van 11 t/m 16 oktober (m.u.v. woensdag 13 oktober) in een aparte ruimte op de 2e etage de indrukwekkende documentaire ‘To dress up’ van ontwerper Cas Thorsen. Het was de afstudeeropdracht van Cas aan de AKI ArtEZ. ‘To dress up’ gaat over hoe je je dag begint als je identiteit nog niet zo vaststaat. Deze korte kunstzinnige film draait continue en is vrij te bezoeken.

15 oktober Meet & Greet Cas Thorsen
Vrijdag 15 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er een Meet & Greet met Cas Thorsen in Bibliotheek Hengelo. Cas vertelt dan hoe de film 'To dress up' tot stand is gekomen en wat de gedachte er achter is.

16 oktober Regenboogkraam op de Markt
Zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 15.00 uur staan medewerkers van ROC/COC/Vizier/gemeente bij een ‘regenboogkraampje’ op de markt, tegenover Van Uffelen. Ze bieden een lekkernij aan en gaan met bezoekers in gesprek over LHBT+ in Hengelo. Bezoekers kunnen hier ook hun nagels laten lakken in alle kleuren van de regenboog.

17 oktober High Tea voor roze ouderen
Zondagmiddag 17 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is er een High Tea voor roze ouderen (65+) in Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen. Bij deze High Tea kunnen maximaal 25 personen aanwezig zijn. Opgave vooraf is nodig en mogelijk tot 10 oktober bij freerk.jager@coctwenteachterhoek.nl

11 t/m 16 oktober Leestafel Bibliotheek Hengelo
De bibliotheek heeft tijdens de Coming Out Week een leestafel met literatuur voor volwassenen en jongeren waarin het thema LHBT+ een rol speelt.

11 t/m 17 oktober Straatverlichting in regenboogkleuren
In de stad is de Coming Out Week zichtbaar en merkbaar. De regenboogvlag wappert de hele week voor het stadhuis en ook een deel van de Hengelose horeca en (maatschappelijke) organisaties vlaggen mee. De straatverlichting in de binnenstad brandt deze week in regenboogkleuren, inclusief de verlichting van de Lambertusbasiliek en de stadhuistoren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

hengelo.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.