Cubaanse meesterpianist Jorge Luis Prats

Terug naar overzicht
Datum za 11 mrt. Locatie Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Cubaanse meesterpianist Jorge Luis Prats

De altijd intens spelende Cubaanse meesterpianist Jorge Luis Prats debuteerde in 2008 als volkomen onbekende pianist in Nederland en sinds dat overrompelende, charismatische recital in de Grote Zaal van het Amsterdams Concertgebouw is zijn naam gevestigd.

Recensies

Trouw schreef: 'Het Zuid-Amerikaanse pianofeest dat de 52-jarige Cubaan in het geheel uitverkochte Concertgebouw aanrichtte, werd een debuut waar nog lang over zal worden gesproken'.

In oktober 2016 zette hij voor het laatst de zaal op zijn kop met zijn integrale uitvoering van Albéniz’ opzwepende Iberia. De pers was wederom vol lof: 'Als Prats zijn hand op het klavier zet, lijkt de piano vanzelf te gaan zingen. Zijn uitvoering, vol risico’s, was melodisch prachtig uitgewerkt, met een orkestrale rijkdom. Zelfs in de grootste fortissimo’s bleef de vleugel vol en zangerig klinken.'

De Cubaanse meesterpianist zal zijn debuut maken in de International Holland Piano Series met een recital met werken van Albéniz, Guerrero en Liszt.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vanaf: €10,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.