Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Cultuurpodium Hengelo met o.a. Guusje Beverdam

Terug naar overzicht
Datum zo 26 sep. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Zondag 15.00 - 17.00 uur

Cultuurpodium Hengelo met o.a. Guusje Beverdam

Cultuurpodium Hengelo begint na een jaar coronapauze op zondag 26 september aan een nieuw seizoen in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Te gast is dan o.a. Guusje Beverdam, bekend van haar felkleurige keramische beelden. Van haar verscheen onlangs het boek ‘Ironie & illusie’, dat in woord en beeld een overzicht geeft van haar ruim 30 jaar omspannende oeuvre.

Janina Stopperka

Het programma van Cultuurpodium Hengelo start om 15.00 u en is een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. Zangeres en zangdocent Janina Stopperka verzorgt deze eerste editie de muzikale intermezzo’s. Zij brengt liederen van Brecht en eigen liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op de piano.

Thijs Segers

Beeldend kunstenaar Thijs Segers studeerde af aan ArtEZ Fine Art Painting en won vorig jaar de HeArtfundprijs. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Thijs maakt schilderijen over onderweg zijn. Over tijd, plek en over de leegte en tijdloosheid van die plekken.

Ineke Hoffschulte

Ineke Hoffschulte gaf les in maatschappijleer en werkte daarna o.m. op beleidsniveau bij het ministerie van OC&W en voor de Universiteit Twente. Onlangs debuteerde zij met haar verhalenbundel Vergeten Passages.

Jannemiek Tukker

Jannemiek Tukker studeerde af aan de AKI in beeldhouwen. Daarna verdiepte ze zich in Outsider Art en ging ze tekenen, zowel op papier als op doek. Maar in een psychose heeft ze vrijwel al haar werken verscheurd. Deze is ze nu met borduurgaren aan het herstellen.

'Onder de aandacht'

Guusje Beverdam, Thijs Segers en Jannemiek Tukker nemen deel aan de expositie ‘Onder de aandacht’, t/m 3 oktober te zien in het oude V&D pand aan de Brink. Op deze expositie, georganiseerd door de werkgroep KunstNonStop Hengelo i.s.m. stichting HeartPool, is werk te zien van ruim 90 Hengelose kunstenaars.

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15.00 – 17.00 u. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren. Ook is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk en dienen bezoekers zich te legitimeren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.