Theater

De avond is ongemak

Terug naar overzicht
Datum wo 03 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, is voor het eerst in het theater te zien. Door de ogen van jongste zus Jas, gespeeld door Jip Smit, zien we een streng gereformeerd boerengezin dat wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jas ontspoort langzaam. Worstelend met schuldgevoel voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Gespeeld door Jips eigen tweelingzus Imke Smit. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.

De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. De theaterbewerking wordt verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers. Samen maken zij een hartverscheurende, ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 32,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.