Theater

De Bananengeneratie

Terug naar overzicht
Datum do 17 nov. Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

De Bananengeneratie

Pete Wu is een banaan. Althans, zo noemt zijn moeder hem liefkozend: ‘geel’ vanbuiten en ‘wit’ vanbinnen. Hij staat midden in de Nederlandse samenleving, maar toch wordt journalist Wu als Chinese Nederlander nog te vaak ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn.Met de bestseller De Bananengeneratie schreef hij het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van leden van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland. Regisseur Char Li Chung brengt namens Toneelgroep Oostpool het boek De Bananengeneratie van Pete Wu naar het theater.De Bananengeneratie is een mozaïekvertelling die aan de hand van verhalen van verschillende personages een portret vormt van deze bijzondere gemeenschap. Een gemeenschap die in deze voorstelling eindelijk een gezicht krijgt.Tip! Bestel de Serie Toneelgroep Oostpool voor slechts €78,00.

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool, één van de grotere rijksgesubsidieerde toneelgezelschappen van het land, werd in 1953 in Arnhem opgericht als Toneelgroep Theater, later Theater van het Oosten, sinds 2001 Toneelgroep Oostpool. Bij het gezelschap werken zo’n 27 mensen in vaste dienst en jaarlijks vouwen zo’n 200 freelancers zich daar omheen. Het gezelschap zag de afgelopen jaren de bezoekersaantallen flink groeien. Van zo’n 50.000 bezoekers per jaar in 2015 tot ruim 70.000 bezoekers in 2019.Oostpool ontwikkelde de afgelopen jaren met het motto ‘Hoe nu mens te zijn?’ een versterkte eigen signatuur in het Nederlandse theaterlandschap. De artistieke koers gericht op het delen van persoonlijke verhalen in een voortdurende ontmoeting met het publiek rondom thema’s die nu raken, leverde recent successen op als People, Places & Things, Laura H en Girls and Boys.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.