Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!

Terug naar overzicht
Datum zo 21 mrt. Locatie TV-kanaal van 1Twente

Openingstijden:

Zondag 18.00 uur

De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!

Te zien op tv bij 1Twente! In een jaar dat het coronavirus het culturele leven lam legde en waarin de meeste concerten en optredens werden afgeblazen, zat ondernemer Erwin Kwakman van muziekcafé De Cactus bepaald niet bij de pakken neer. Hij organiseerde een serie exclusieve streamconcerten zonder publiek, live vanuit het kleinste podium van Twente onder de titel: 'Worldwide en toch digbie!' Een compilatie van de beste optredens is vanaf zondag 21 maart iedere week te zien bij 1Twente.

Twaalf weken lang kan de muziekliefhebber op de lokale televisie genieten van uiteenlopende genres en de beste optredens uit De Cactus. Van blues tot jazz en van pop tot hardrock, alles komt voorbij. Te zien zijn onder meer optredens van Hendrik Jan Bökkers, Rauw en Teder, The Sugar Bastards, Lana Wolf, Schimanski en vele anderen.

Sfeer van De Cactus in de huiskamer

'Worldwide en toch digbie!' is een samenwerking tussen tal van muzikanten, De Cactus en De Buz, dat gespecialiseerd is in concertregistratie, ondersteund door onder meer Hengelose muziekliefhebbers en de Vrienden van Cactus Live. Doel van de optredens was om de speciale sfeer van Cactus-optredens in de huiskamers te brengen, maar ook om De Cactus door de coronacrisis te loodsen en te behouden voor de toekomst. Het muziekpodium ontvangt namelijk geen subsidie. “Het zijn barre tijden, niet alleen voor ons, maar zeker ook voor de muzikanten”, zei Kwakman vorig jaar.

Terug in de Pastoriestraat

Na de eerste lockdown, toen er meer mogelijk werd en beperkt publiek aanwezig mocht zijn bij de optredens, verhuisde De Cactus tijdelijk naar de oude Hazemeijer-fabriek om zo de anderhalvemetermaatregel beter te kunnen handhaven. Dat was een groot succes. Inmiddels is Kwakman terug op het oude nest in de Pastoriestraat. “Er zijn andere plannen met die locatie, waardoor wij niet konden blijven. Jammer maar helaas. We hadden graag deze locatie omgetoverd tot een permanente grote culturele Cactus.”

Wie, wat, waar?

'De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!' is vanaf zondag 21 maart vanaf 18.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente. De uitzending wordt 's avonds meerdere keren herhaald om 19.00, 20.00 en 22.00 uur. 1Twente is te bekijken via Ziggo kanaal 40 of bij KPN en Telfort op de kanalen 1317 en 1428.

Meer informatie over De Cactus Live! Worldwide en toch digbie! op: www.decactus.nl en 1twente.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.