Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

De Grote Zwerfafval Opruimdag

Terug naar overzicht
Datum za 19 sep. Locatie Verschillende wijken in Hengelo

Openingstijden:

Zaterdag 09.30 uur - zelf te bepalen

De Grote Zwerfafval Opruimdag

In de jaren 90 was Hengelo de schoonste stad van Nederland. Helaas is dat nu niet meer zo. Iedereen die wel eens buiten een rondje loopt, fietst of tijdens het auto rijden in een berm kijkt, weet hoeveel afval er in de natuur ligt. Al die rotzooi is natuurlijk geen mooi gezicht en het zorgt daarnaast voor veel schade aan de natuur. 80% van het zwerfvuil komt uiteindelijk in het water terecht. Daarnaast sterven dieren doordat ze afval binnenkrijgen of ze verwonden zich doordat ze vast komen te zitten in het afval. Alle vuilnis dat in de natuur terecht komt, verdwijnt niet zomaar. De afbraaktijd van een blikje is 50 jaar, kauwgum doet er 20 jaar over om te verteren en een peuk is na 2 jaar verdwenen. In Hengelo starten we met het Zwerfafvalplan om Hengelo schoon te maken en we beginnen daarmee op 19 september.

Wereld Opruimdag

Aanstaande zaterdag (19 september as.) is de Wereldwijde Opruimdag (World Clean Up Day). Op die dag gaan er zo veel mogelijk mensen in verschillende wijken van Hengelo afval opruimen. Heb je zin om mee te doen om zo Hengelo een stukje schoner te maken?

Startschot

Verantwoordelijk wethouder Van Wakeren en initiatiefneemster Marie-José Huis in ’t Veld geven het startschot om half 10 bij het Stadhuis. Tegelijkertijd trappen ze in verschillende wijken af. Daar zullen gemeenteraadsleden en wethouders het begin aankondigen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je mee wilt helpen. De organisatie zorgt voor koffie en thee met wat lekkers, knijpers, afvalzakken en handschoenen. Opgeven kan bij y.yikilmaz@hengelo.nl. Na opgave hoor je waar het startpunt van jouw wijk is. Tot de 19e!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

y.yikilmaz@hengelo.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.