Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

De Meid, de Baas, een rockopera

Terug naar overzicht
Datum za 26 jun. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

De Meid, de Baas, een rockopera

Een komische rockopera. Een zorgeloos avondje uit met een mix van cabaret, opera en theater met band.

“De Meid, de Baas” is een komische rock-opera, met een eigentijdse setting in een sit-com stijl. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde intermezzo's van de Italiaanse barokcomponist Giovanni Battista Pergolesi. Het komische intermezzo La serva padrona is een verhaal over een rebelse dienstmeid die met de heer des huizes trouwt. Met deze voorstelling werd Pergolesi het lichtende voorbeeld van een nieuwe generatie, wiens ideeën een halve eeuw later uitmondden in de Franse Revolutie. In La serva padrona speelt de opkomende burgerij de hoofdrol, en niet de adel en vorstenhuizen zoals voorheen. En zo werd Pergolesi plotseling een van de symbolen van een nieuwe beweging.

Geschikt voor het hele gezin

In deze voorstelling van een uur wordt het verhaal gespeeld door twee zangers, een mime-speler en een band bestaande uit drums, elektrische bas, elektrische gitaar en fluit - allen professionele artiesten.

De voorstelling is geschikt is voor het hele gezin: voor liefhebbers van concerten, theater, rock en klassieke muziek, liefhebbers van musicals en opera en, ook voor alle liefhebbers van romantische Amerikaanse sitcoms (denk aan The Nanny, Bewitched, I dream of Jeanie, Down with love).

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€24,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.