Theater

De Profundis | A gay love letter

Terug naar overzicht
Datum vr 07 okt. Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Char Li Chung regisseert Oscar Wilde’s De Profundis | A gay love letter, een aangrijpende literaire getuigenis van een liefde tussen twee mannen. Wilde - veroordeeld voor sodomie - schreef vanuit de gevangenis één van de langste en meest urgente liefdesbrieven ooit: een amour fatale, een ode aan een verloren liefde. De nooit verstuurde brief is zowel een bittere klaagzang als een loflied op vriendschap en vergeving. Wilde beschrijft nauwgezet een even destructieve als verslavende passie. Liefde en haat, schoonheid en wrok vechten om voorrang. Lijden is het resultaat. Zonder schaamte of terughoudendheid uit hij zijn woede, zijn verlangen, zijn pijn. Waar Wilde een vrijplaats vond in het schrijven, vindt Chung deze op het toneel. Een plek waar de diepste en donkere gedachten het licht zien...De Profundis | A gay love letter is een unieke mix van theater, dans, muziek en beeld, gespeeld door Ludwig Bindervoet, gedanst door Ivan Montis en met livemuziek van performancekunstenaar Ariah Lester.Tip! Bestel de Serie Toneelgroep Oostpool voor slechts €78,00.

Toneelgroep Oostpool, één van de grotere rijksgesubsidieerde toneelgezelschappen van het land, werd in 1953 in Arnhem opgericht als Toneelgroep Theater, later Theater van het Oosten, sinds 2001 Toneelgroep Oostpool. Bij het gezelschap werken zo’n 27 mensen in vaste dienst en jaarlijks vouwen zo’n 200 freelancers zich daar omheen. Het gezelschap zag de afgelopen jaren de bezoekersaantallen flink groeien. Van zo’n 50.000 bezoekers per jaar in 2015 tot ruim 70.000 bezoekers in 2019.Oostpool ontwikkelde de afgelopen jaren met het motto ‘Hoe nu mens te zijn?’ een versterkte eigen signatuur in het Nederlandse theaterlandschap. De artistieke koers gericht op het delen van persoonlijke verhalen in een voortdurende ontmoeting met het publiek rondom thema’s die nu raken, leverde recent successen op als People, Places & Things, Laura H. en Girls and Boys.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.