Theater

Die Mutter Nu

Terug naar overzicht
Datum vr 17 mei Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

“Maam!” …”Ja wat is er?” Zo begint de voorstelling. De zoon vraagt de moeder om hulp bij een project voor school over revolutie; “Vraag maar aan je opa”. De relatie moeder-zoon staat centraal in de muziektheaterproductie ‘Die Mutter Nu’. Gorki schreef er over in 1907 met een sterke sociale inslag. Bertolt Brecht en Hanns Eisler maakten over dit onderwerp in 1932 een cantate met ouverture en 13 liederen onder de titel ‘Die Mutter’. Wij op onze beurt verbinden in theatervorm de actuele problemen met de inhoud van het oorspronkelijke werk, met in de rollen moeder en zoon. De liederen worden daarbij in de meest authentieke vorm uitgevoerd door koor, solisten en klein orkest.

Scenario: Ben Siemerink, regie: Diet Gerritsen, muzikale leiding: Harry Over, solisten: Eline Harbers en Tom Grondman, en acteurs Eline Harbers (moeder) en Luuk Schothuis (zoon) Productie: Stichting Aanstaan.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.