Datum t/m za 04 jun. Locatie Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Druk

Martin geeft les op een middelbare school. Hij en drie collega’s beginnen een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. Dit in navolging van een theorie die veronderstelt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. De eerste resultaten zijn positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Voor sommigen is het echter steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en het experiment blijkt grotere gevolgen te hebben dan verwacht.

Uit de pers

★★★★ Trouw: ‘Met Druk voegt regisseur Thomas Vinterberg één van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre.’

★★★★ VPRO Cinema: Komisch drama over kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden.

★★★ Volkskrant: ‘In Midlifecrisisfilm Druk krijgt Mads Mikkelsen de kans om te schitteren.’

Het Parool: ‘Oscarwinnend drinkgelag Druk is geen commercial voor alcohol. Het gaat om de moed om te leven.’

Speeldata

  • Vrijdag 3 juni - 20.15 uur
  • Zaterdag 4 juni - 20.15 uur

Haal je tickets vast online via deze link!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€10,25 normale prijs
€8,25 met film pas of CJP

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.