Duo Saraswati - Indonesië en Nederland samen!

Terug naar overzicht
Datum zo 12 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beurstraat 44
7551 HV Hengelo

Het jonge Duo Saraswati bestaat uit de broers Jan (cello) en Kris (piano) van der Plas. Zij zijn in Nederland getogen en opgeleid, maar door hun Balinese achtergrond voelen zij grote verwantschap met de traditionele Indonesische muziek. Zij proberen op het raakvlak van die twee culturen een spannende symbiose te ontdekken en te creëren. Zo leggen zij een link tussen de Indonesische traditionele muziek en de klassieke muziek uit West Europa. Een voorbeeld is de connectie tussen de liederen van Mochtar Embut en de Sonata van Francis Poulenc.

Zij maakten in de lente van 2023 een tournee door Indonesië op uitnodiging van het Erasmushuis in Jakarta.

Jan (1997) studeerde in 2021 af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Ocic. Hij was gastcellist bij het Amsterdam Sinfoniëtta. Kris (2002) won in 2020 de regionale finale van het prinses Christina concours. Hij studeert voor zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frans Peters.

Op het programma staat werk van McPhee, Debussy, Ravel, Poulenc e.a.


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.