Datum za 08 okt. Locatie Burgemeester Jansenplein
7551 ED Hengelo

Duurzaamheidsmarkt

Op zaterdag 8 oktober staat er op het plein voor het stadhuis een grote duurzaamheidsmarkt. Iedereen kan hier bij verschillende kraampjes terecht voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De wooncoaches van Hengelo Energie zijn bijvoorbeeld aanwezig om advies te geven over isoleren en besparen, maar ook over de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen.

Programma

Naast advies over isoleren, besparen en zelf energie opwekken is vergroenen ook een belangrijk thema van de markt. IVN Natuureducatie vertelt hoe mensen hun tuin groener kunnen maken en kunnen gebruiken voor wateropvang tegen droogte en ander extreem weer. Ook kun je je CO2 footprint laten berekenen. Verder is er vegan eten en een vintage markt. Op de smoothiefiets kun je gratis een smoothie ‘trappen’. Je kunt ook onder begeleiding de Stadhuistoren beklimmen om van boven te bekijken wat de duurzame plannen van de gemeente zijn in de stad. Neem vooral je kapotte spulletjes mee, want die kunnen bij het Repair Café een tweede leven krijgen. Het afvalspel van Twente Milieu kan gespeeld worden en er is voor kinderen een waterspeeltuintje van waterschap Vechtstromen. En er is nog veel meer te beleven.

Op www.hengelo.nl/duurzaamheidsmarkt staat meer informatie en is binnenkort het definitieve programma en de opstelling van de markt te bekijken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.