Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Earth Hour

Terug naar overzicht
Datum za 27 mrt. Locatie Online

Openingstijden:

Zaterdag 20.30 - 21.30 uur

Earth Hour

Zaterdagavond 27 maart doet Hengelo het licht uit! Om 20.30 uur dooft Hengelo de lichten in de gemeente tijdens het wereldwijde Earth Hour. Dit jaar worden ongeveer 4.000 lichtpunten in Hengelo en Beckum een uur uitgezet. Het doel van dit jaarlijkse evenement is om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en daardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen.

Het Wereld Natuur Fonds roept inwoners, maar ook het bedrijfsleven op om mee te doen met dit jaarlijkse evenement door verlichting en andere elektrische apparatuur uit te zetten. En natuurlijk gebeurt dat niet alleen in Hengelo; miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen mee en doen tijdens Earth Hour het licht uit om aandacht te vragen voor de planeet.

Online

In tegenstelling tot andere jaren, zijn er dit jaar door het coronavirus geen fysieke activiteiten gepland rond Earth Hour. Wel hebben de gemeente Hengelo en het digitale platform 'Hengelo helemaal stil?' de handen ineen geslagen om er deze maand online aandacht aan te besteden. Dat gebeurt in de periode voorafgaand aan het evenement. 'Hengelo helemaal stil?' gaat op zoek naar de duurzame initiatieven in de gemeente Hengelo en kijkt hoe Hengelo zich voorbereidt op een duurzame toekomst.

  • Waar gaan we in Hengelo bijvoorbeeld zonne- en windenergie opwekken?
  • Hoe gaan we huizen verwarmen en koken als we in de toekomst geen aardgas meer mogen gebruiken?
  • En hoe zorgen we ervoor dat we stortbuien in de toekomst de ruimte kunnen geven?

Tijs Jagers van 'Hengelo helemaal stil?' gaat de komende tijd met zijn camera op zoek naar deze antwoorden. Deze vlogs zijn te zien op Facebook en Instagram van 'Hengelo helemaal stil?', en worden ook gedeeld via de social media kanalen van Uitinhengelo.nl.

Zwart

In Hengelo wordt 27 maart om 20.30 uur een groot deel van de straatverlichting een uur uitgeschakeld. Dit is mogelijk door het slimme systeem voor straatverlichting; de verlichting is van te voren in te stellen. Daardoor is het ook mogelijk om straatverlichting in het centrum een bepaalde kleur te geven. In de binnenstad wordt bijvoorbeeld de Lambertusbasiliek groen uitgelicht - de kleur van duurzaamheid.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.