Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Een Neanderthaler verloor zijn vuistbijl in Hengelo

Terug naar overzicht
Datum vr 18 sep. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Vrijdag 19.00 - 20.30 uur

Een Neanderthaler verloor zijn vuistbijl in Hengelo

Uit de archeologische periode Steentijd zijn in de gemeente Hengelo verschillende vondsten gedaan. De oudste was een meer dan 40.000 jaar oude vuistbijl afkomstig van de Neanderthalers (Homo neanderthalensis). Maar ook van onze voorouders (Homo sapiens) is het nodige gevonden.

Historicus en amateur-archeoloog Dick Schlüter uit Enschede zal op een toegankelijke wijze voor jong en oud verslag doen van vondsten. Zoals de toenmalige klimatologische omstandigheden van zowel de Neanderthalers als onze voorouders die tot en met ruim 7.000 jaar geleden als jagers en verzamelaars door de oerbossen van Twente trokken.

Welke sporen hebben zij achter gelaten in Hengelo en omgeving? Op welke dieren maakten ze jacht? Hoe woonden zij? Allemaal vragen waar Dick Schlüter - die naast zijn powerpointpresentatie ook vondsten uit de Steentijd zal meenemen - nader op zal ingaan. Dick Schlüter is historicus en amateur-archeoloog.

De ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is dé plek waar je mee kunt doen met het werk van archeologen. Pak aardewerkscherven vast, sorteer vondstend en ervaar wat ze bij je oproepen. Archeologen vertellen graag meer over de bijzondere vondsten die zijn gedaan. Ze zijn ook benieuwd naar jouw kijk op de objecten, omdat die bijdraagt aan het verhaal over erfgoed uit onze eigen omgeving. De Hotspot is elke woensdag en zaterdag tussen 12:00 en 16:00 open.

Aanmelden

Deelname is gratis, het reserveren van een ticket is verplicht.

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema van de Bibliotheek voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.