Datum vr 16 sep. Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Een reis naar de mens is een zintuiglijke, interactieve belevenis waarbij u uitgenodigd wordt vanuit de ruimte af te reizen naar de aarde en te herontdekken wat mens zijn ook alweer betekent. Een reis naar de mens is een installatie in verschillende ruimtes. U zweeft als astronaut door het heelal. Dat biedt een totaal andere kijk op de wereld. Dan wordt in volle vaart de landing ingezet. Met een soundscape en voice-over in de oren, gaat u dwars door een levensgroot stadspark, inclusief reusachtig lavendeldoolhof, regengordijn en een opdringerige eend. Horend, kijkend, ruikend, voelend en proevend gaat u de wereld verkennen. De meest wonderlijke theatervaring van dit seizoen! NB: Deze voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een (visuele) handicap hebben. Toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar, kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater: bijzondere belevingen waar je midden in staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Artistiek leider is Sjoeke-Marije Wallendal. Een reis naar de mens is de eerste voorstelling die Wallendal met het gezelschap maakt. Deze vorm van theater is nog relatief onbekend in Nederland maar wint snel terrein en houdt midden tussen theater, de Efteling, beeldende kunst en een escape room. De reis van de bezoeker staat centraal, in plaats van het verhaal van de personages. Wallendal specialiseerde zich in Brussel en Barcelona in het maken van dit soort theater.De installatie waar de bezoekers doorheen gaan is een technisch hoogstandje ontworpen door Pink Steenvoorden. Met een ontroerende tekst van Anna Maria Versloot en een filmische soundscape van Jürgen Deblonde neemt de vertrouwde stem van actrice Joke Tjalsma (o.a. bekend van Gooische Vrouwen en Toneelgroep Carver) de bezoeker mee op reis. Ook is er een prachtige maquette van kunstenaars Maartje Borgers en Marthe van der Grift die als basis dient voor de film in de voorstelling.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 15,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.