Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Een waanzinnige reis door Twente in de 80-jarige oorlog (afgelast)

Terug naar overzicht
Datum do 26 nov. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Donderdag 20.00 - 21.30 uur

Een waanzinnige reis door Twente in de 80-jarige oorlog (afgelast)

Lezing van de Hengelose schrijver Aart André over een waanzinnige reis, waarin hoofdpersoon Allart een tijdreis maakt naar 400 jaar eerder.

Het boek

Een waanzinnige reis is een bijzonder boek over de geschiedenis van Twente in de 80-jarige oorlog.

Zaterdag 20 mei 1995. Allart valt in een zandtrechter van de blootgelegde funderingen van Huys Hengelo. Hij komt weer bij bewustzijn in een gangenstelsel van het huis. Hij verneemt dat hij precies 400 jaar is teruggevallen in de tijd. De Tachtigjarige oorlog is heftig in Twente. Hij maakt nieuwe vrienden, moet vechten en ontdekt zijn nieuwe liefde. Een waanzinnige reis is een verhaal vol avontuur, tweestrijd, muziek, liefde en geschiedenis.

Roerige tijd in Twente

In Twente is hevig gevochten tijdens de 80-jarige oorlog. Aart André maakt de geschiedenis van deze periode op een heel toegankelijke manier bekend aan zijn lezers en toehoorders. Interessant omdat over deze roerige tijd in Twente nog niet veel geschreven is.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.