Eindconcert Ramon Nijland ArtEZ Conservatorium

Terug naar overzicht
Datum di 21 jun. Locatie Twickelcollege
Woolderesweg 130
7555 LC Hengelo

Eindconcert Ramon Nijland ArtEZ Conservatorium

Dit eindconcert is het afsluitende examen na 4 jaar studie van Ramon Nijland op het ArtEZ Concervatorium in Zwolle.

Het instrument dat hij bespeelt is de klassieke hoorn en speelt samen met o.a. het Harmonieorkest van de Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior en Vesna Dimcevska, piano.

Met werken van o.a.:

  • Johann Sebastian Bach
  • Reinhold Glière
  • Erik Zsékely
  • van der Roost.

Ramon Nijland

Ramon Nijland wist al jong dat hij muziek wilde maken en hoorn wilde leren spelen. Op 8-jarige leeftijd is hij in 2007 als leerling begonnen bij de toenmalige Koninklijke Muziekvereniging Excelsior. In 2012 trad hij toe tot het Harmonieorkest. Ook na de fusie van de KMV Excelsior met de HMV De Eendracht tot Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior bleef Ramon bij het orkest.

Hij is onderdeel van een echte muziekfamilie: zowel zijn opa, moeder, vader en broer zijn lid van Eendracht-Excelsior.

Vandaar dat hij het op prijs stelt dat dit Harmonieorkest hem begeleidt en ondersteunt tijdens dit eindconcert. En vanzelfsprekend voelen de orkestleden zich vereerd dat ze aan dit belangrijke concert hun medewerking mogen verlenen.

Het concert

Het idee van zijn concert is dat Ramon laat zien wat hij in de jaren van het conservatorium heeft geleerd. Denk aan een heel divers concert van dirigeren naar hoornspelen. Van een kleine naar een hele grote bezetting.

Ramon voelt het als een eer om zijn eigen productie tot een groot succes te laten komen. En daarmee zijn studie af te sluiten. Hij heeft ongelooflijk hard gewerkt om dit te bereiken.

Ramon heeft een gevarieerd programma samengesteld, met uitersten. Bijzonder is zijn vertolking van het Hoornconcert van Reinhold Glière. Het Harmonieorkest begeleidt hem hierbij. Ook gaat Ramon het orkest dirigeren bij de uitvoering van Alpina Fanfare van Franco Cesarini.


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.