Muurgedicht: Ellen Deckwitz "Blijf maar even staan"

Terug naar overzicht
Datum za 17 dec. Locatie Meesterlijke koffie
Drienerstraat 28
7551 HH Hengelo

Muurgedicht: Ellen Deckwitz "Blijf maar even staan"

Stichting Hengelo Leest presenteert een nieuw muurgedicht, op zaterdag 17 december 2022 om 13.30 uur. Het gedicht Blijf maar even staan komt op de muur van Corpus Milon Club aan de Smutsstraat. Het muurgedicht is geschreven door Ellen Deckwitz (1982). De presentatie vindt plaats bij Meesterlijke koffie. De onthulling van het gedicht wordt door Ellen Deckwitz zelf gedaan waarna ze het zal toelichten. Stadsdichter Wouter Musterman leest een speciaal voor deze onthulling geschreven gedicht voor.

Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Ze won met De Steen vreest mij (2011) de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut en is een graag geziene gast op literaire podia. Deckwitz heeft zich ontwikkeld tot een van onze meest aanstekelijke poëzieambassadeurs

Literatuur op de muur

Hengelo Leest eert met haar project Literatuur op de Muur Twentse dichters en schrijvers met dicht- (of prozaregels) van hen op een muur in de Hengelose binnenstad.

Uitvoering

Het is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Gemeente Hengelo. De Hengelose kunstenaar Maurice Elschot schilderde de tekstregels.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.