Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Emiel Stolp - Scheepvaart in Twente

Terug naar overzicht
Datum ma 29 nov. Locatie NIVON-Centrum
Lodewijkstraat 1
7553 LB Hengelo

Openingstijden:

Maandag 14.00 - 16.00 uur

Emiel Stolp - Scheepvaart in Twente

Twente staat niet bekend als een waterprovincie. Toch was transport per schip vanaf de vroege middeleeuwen belangrijk in Twente. Het begon met de vaart met kleine bootjes (zompen) op de Vecht, de Regge, de Berkel en de Dinkel. Zwolle, Deventer en Zutphen beconcurreerden elkaar fel om de Twentse markt in handen te krijgen. Toen de schepen groter werden, moesten er kanalen gegraven worden. Uiteindelijk kwam in de jaren 30 het Twente kanaal tot stand. Voor toeristen kan er in de zomer op een aantal plaatsen in Twente weer met zompen op de beken gevaren worden.

Emiel Stolp geeft hierover een mooie en interessante presentatie.

Extra informatie

Iedereen is van harte welkom, zij het met een coronatoegangspas, 1,5 meter afstand houden en blijven zitten als voorwaarden voor deelname.

Het is prettig voor de organisatie om te weten hoeveel mensen er willen komen. Geef je daarom ruim van te voren op bij Rob Lehr, roblehr@hetnet.nl of 06-30028403. Graag tot ziens in de Grote Zaal van het NIVON-centrum!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€3,00
€2,00 voor NIVON-leden
inclusief koffie of thee

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.