Datum za 21 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Dendra, Chrissi, Sloes en Siebe Jan: ze willen allemaal werken aan zichzelf. En in het door Hedwig Goorhuis geleide beterlevencentrum Anthropos kan dat. Het draait daar om het vrouwelijk bewustzijn, ook als je een man bent. En er wordt bewogen langs de lijnen der euritmie – een antroposofische danskunst die aan het begin van de vorige eeuw in het hart van het oude Europa is ontwikkeld. De wil om vrij weg te zweven van al het zware is er, maar mensen zijn nu eenmaal mensen en geen vlinders, vogels of sneeuwkristallen – onvermijdelijk blijft alles aardser en zwaarder, kleiner en gewoner dan waarnaar verlangd wordt. Was dit euritmische midweek-arrangement het geld waard dat het de deelnemers heeft gekost? Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? En wat is dat eigenlijk: vrouwelijk?Deze oorspronkelijke speeldatum van deze voorstelling is 3 december 2022.

Theatergezelschap De Gemeenschap is opgericht door Roy Peters. Hij initieert en regisseert de voorstellingen en soms speelt hij daar zelf ook in mee. Rob de Graaf is de vaste schrijver. De Gemeenschap is gegrondvest in de mime (ruimte, lichaam, tijd, beweging) en voegt daar de gesproken taal als een bepalend element aan toe. Euritmie gaat over de verbeten zoektocht naar een bestaan zonder verbetenheid, over de harde zoektocht naar het zachte, over venijn in pasteltinten. Opnieuw een eigenzinnig, actueel én komisch toneelstuk van De Gemeenschap.Cast: Anne Fé de Boer, Ivika Meister, Sarah Ringoet, Abel de Vries en Anneke Sluiters.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.