Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Expositie ABSTRACT ATTRACTS

Terug naar overzicht
Datum wo 13 mei t/m za 31 okt. Locatie Brok Interieur
Drienerstraat 47
7551 HL Hengelo

Openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 18.00 uur
Woensdag 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Expositie ABSTRACT ATTRACTS

In de maanden mei tot en met oktober 2020 laat Nicole Tanke van Lines Are Everywhere, haar abstracte fotokunstwerken zien bij designwinkel Brok Interieur in de binnenstad van Hengelo.

Nicole nodigt elke moderne kunstliefhebber uit om door haar ogen mee te kijken naar het veelzijdige lijnenspel van bijzondere locaties, maar ook de alledaagse elementen buiten op straat waar men vaak in deze huidige hectische samenleving aan voorbij loopt.

Haat-liefde verhouding met huidige 24/7-samenleving

Nicole: “Ik heb een haat-liefde relatie met onze razendsnelle 24/7-samenleving. De vloedgolf van de dagelijkse prikkels en informatie overvallen me elke dag opnieuw. Enerzijds voel ik veel liefde voor het feit dat ieders wereld groter is geworden en nog steeds elke dag groter wordt. Dit dankzij de vooruitstrevende technologische ontwikkelingen die er moeiteloos voor zorgen dat steeds meer mensen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen. De wereld ligt aan onze voeten! Anderzijds voel ik de stress en de drukte die onze huidige 24-uurseconomie met zich meebrengt. Overal en altijd zijn er prikkels die hard binnenkomen en dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer.”

Lijnen, vormen en elementen uit het normale leven

In haar tweede fotoserie, ABSTRACT ATTRACTS!, van 18 omlijste contrastrijke fotokunstwerken vind je lijnen, vormen en elementen die in het normale leven terug te vinden zijn. "De werkelijkheid van deze patronen en lijnen in het dagelijkse leven trekken mij aan omdat ze tijdloos zijn. In deze serie haalde ik zoveel mogelijk verwijzingen naar het huidige tijdbeeld weg, zodat ik er mijn eigen werkelijkheid in kon zien en elk werk heeft een titel vernoemd naar een bekend jaren ’80 lied. Ik hoor op de achtergrond de top 40-muziek, van de radio opgenomen op een cassettebandje, waar ik als kind zo graag naar luisterde. Tezamen met de prachtige designmeubelen van Brok Interieur vormen de kunstwerken een bijzondere interieurbeleving."

De expositie is verdeeld over 3 verdiepingen en is tot en met eind oktober 2020 vrij toegankelijk te zien in de binnenstad van Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.