Expositie - Ruimte voor Kunst

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 16 okt. Locatie Kunstwerkplaats De Möllerwerf
Oude Boekeloseweg 33e
7553 DS Hengelo

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag 12.00 - 17.00 uur

Expositie - Ruimte voor Kunst

Bezoek van 1 oktober tot 16 oktober de interactieve tentoonstelling van Ruimte voor Kunst. Deze eerste tentoonstelling staat in het teken van de Natuur.

Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt scheppen Ruimte voor Kunst/Natuur. Een ruimte waar ze laten zien hoe de natuur hen inspireert. Ze tonen een diversiteit aan foto’s, tekeningen en schilderijen in een omgeving die het publiek uitnodigt te kijken, te beleven en om zelf kunst te maken met materialen uit de natuur. Voor deze tentoonstelling maakten de kunstenaars elk een extra werk waarin ze elementen van elkaars werk verwerkten.

De kunstenaars

Fotograaf Metin Yirtici laat zich inspireren door de vergankelijkheid van de natuur. Zijn werk laat de schoonheid van vergankelijkheid in intieme portretten van flora zien.

Michael Stockfish laat zich inspireren door dieren en de mens. In zijn verrassende en wonderlijke tekeningen, worden mens en dier met elkaar verweven.

Nicole Schyns werk is geïnspireerd door de materialen uit de natuur. Ze verwerkt deze materialen letterlijk in haar abstracte schilderijen en collages en maakt zo een nieuwe, haast meditatieve natuur, die uitnodigt tot verstilling en rust.

Renske Schilt laat zich inspireren door de schoonheid van de natuur. In haar schilderijen en tekeningen van bloemen, dieren, landschappen en mens, viert zij de schoonheid van kleur, vorm en lichtval.

Workshops en Lezingen

Tijdens de tentoonstelling periode zijn workshops en lezingen te bezoeken. Voor meer informatie en opgave van deelname kan je de website bezoeken.

Ruimte voor Kunst

Ruimte voor Kunst is een initiatief bedacht door Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt. Het initiatief nodigt kunstenaars uit te onderzoeken wat hen verbindt. Waar halen ze inspiratie uit, wat drijft hen kunst te maken en hoe kunnen kunstenaars uit verschillende disciplines zich met elkaar verbinden en elkaar inspireren? Ze scheppen samen een ruimte waarin dit zichtbaar en beleefd kan worden door het publiek.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.