Film, Filmhuis, Kinderen, Voorjaarsvakantie

Familiefilm: Totem

Terug naar overzicht
Datum t/m za 04 mrt. Locatie Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Woensdag 1 maart 14:00 uur
Donderdag 2 maart 14:00 uur
Zaterdag 4 maart 14:00 uur

Familiefilm: Totem

De openingsfilm voor het Cinekid Festival 2022. De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Als de politie haar moeder en broertje arresteert, gaat Ama midden in de winter door Rotterdam op zoek naar haar vader, in de hoop aan uitzetting te ontkomen. Tijdens deze angstige en spannende reis krijgt ze onverwacht gezelschap van een mysterieus gigantisch stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama’s beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie

Totem is geselecteerd voor de competities Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm.

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De veroordeling). Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema's, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. Een spannend en actueel verhaal met fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Prijs: € 5,00 per persoon
Groepskorting: € 25,00 voor 8 personen (jeugdfilms zijn excl. consumptie).

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.