Datum za 24 sep. Locatie Havenzatenlaan
7557 VZ Hengelo

FF Buurten

Op zaterdag 24 september organiseren het COA, Vluchtelingenwerk Nederland, IND en DT&V de Open azc dag. De asielcrisis is dagelijks in het nieuws, maar tijdens de open dag willen ze een andere kant laten zien: hoe is het leven en werken in de asielopvang.

Opvanglocaties

In Nederland hebben we 140 deels tijdelijke opvanglocaties met ruim 43.000 bewoners. Van Groningen tot Vlissingen, ieder met een eigen verhaal. Tijdens de open dag op Nationale Burendag zetten ruim 60 locaties tussen 13 en 16 uur de deuren open. Iedereen is welkom om even te komen buurten, bewoners te ontmoeten en te ervaren hoe het leven er op een azc uitziet.

Hoe werkt asiel aanvragen?

Ook komen bezoekers meer te weten over hoe het werkt als je in Nederland asiel aanvraagt. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en nog veel meer. Meer informatie over de programma’s van de locaties is te vinden op openazcdag.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

coa.nl/nl/open-azc-dag

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.