Films

Film: Departures

Terug naar overzicht
Datum vr 22 okt. Locatie Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat
7558 BN Hengelo

Film: Departures

De onvergetelijke Japanse film Departures volgt de diepgaande en soms komische kennismaking van Daigo met de dood en het uitvaartwezen terwijl hij de wonderen, vreugde en betekenis van het leven ontdekt. Nergens is Departures een sombere film, wel een film die je raakt en zal emotioneren, maar ook een film die relativeert over de dood en je laat lachen. Departures zul je niet snel vergeten.

Het verhaal

Daigo Kobayashi is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en zijn vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait. Deze indrukwekkende, gevoelige maar ook komische Japanse film over de uitvaartwereld werd bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film.

Reserveren

Reseveren is noodzakelijk en kan via een e-mail naar cultuur@kulturhushasselo.nl ovv. naam en het aantal personen. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een linkje voor bestellen en betalen van kaartjes. De toegangs-corona-QRcheck is van toepassing.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Prijs inclusief pauzekoffie en drankje na afloop

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.