Datum vr 15 mrt. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Filmmarathon Museum Hengelo

Drie films over Twente, de middenstand in Hengelo en de ontwikkeling van het marktplein.

In de documentaire die uit drie delen bestaat prachtige historische beelden uit 35 jaar Twente.

  • Twente van 1928 tot 1953 (42 minuten)
  • Middenstand Hengelo 1923 (20 minuten)
  • Hengelo : Marktplein 1940 tot 2023

Eerste deel

In het eerste deel zijn bezoeken gebracht aan Ootmarsum, Oldenzaal, Hengelo, Rijssen, Enschede, Almelo, Haaksbergen en Tubbergen Met beelden van onder meer het Paasgebruik, de aanleg van het Twentekanaal, de opening van de Waarbeeksluis, overstromingen in Almelo en het Koninklijk bezoek aan Twente in 1949.

Tweede deel

In het tweede deel besluit en echtpaar in 1923 een bezoek aan de binnenstad van Hengelo te brengen. Het is een gezellige rondgang geworden langs sprekende winkels, zoals Oostvogel, Bisschoff en Van Wezel. De beelden spreken voor zich.

Derde deel

In het derde deel is de geschiedenis over de wederopbouw van Hengelo mooi in beeld gebracht. In het bijzonder wordt er nadruk gelegd op de ontwikkeling en realisatie van het in 2023 geopende marktplein. Te zien en te horen zijn diverse personen die gedurende het lange proces nauw bij de ontwikkeling betrokken waren.

Variërend van leden van het actiecomité 'Bos op het Plein' tot diverse bestuurders en van marktkooplieden tot vertegenwoordigers van aannemer Dusseldorf. Ook komt burgemeester Sander Schelberg uitgebreid aan het woord. Tenslotte geven kunstenaars antwoord op de vraag waarom er grote beren op het marktplein staan.

Informatie

Locatie Auditorium Museum Hengelo (Beekstraat 51).
Toegang € 3,00 p.p.
Plaats reserveren. E. info@museumhengelo.nl of T. 074 – 259 4216

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

pr@museumhengelo.nl

Prijzen

3 euro

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.