Datum za 22 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Filmprojectdag

Droom je ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat je hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Dan is dit je kans! Op zaterdag 22 oktober organiseren de Makerplaatsen Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal een filmprojectdag. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film. En of dat nog niet genoeg is, wordt je film zelfs in een echte bioscoop vertoond!

Wat ga je leren?

Tijdens de filmprojectdag kom je niet alleen van alles te weten over het maken van een film of de beste manier om te acteren, je denk ook na over mediawijsheid. Dus de manier waarop je met beelden omgaat. Want als je nú gek doet voor een camera, wil je dan dat als je over 10 jaar solliciteert, ze dit filmpje ook nog ergens kunnen zien? En wat is je verantwoording als filmer en regisseur? Mag je iemand op zo’n manier in beeld brengen dat die ander zich daar achteraf voor schaamt of er ongelukkig van wordt?

Wat ga je doen?

Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kies je een rol: acteren, filmen of regisseren. Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop filmen/regisseren.

Dagprogramma:

 • Start projectdag, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal dat je gaat verfilmen.
 • De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.
 • Pauzemoment, de Bibliotheek verzorgt ranja, thee, water en een stuk fruit. Zelf neem je je eigen lunch mee.
 • Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.
 • Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.
 • Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.
 • Eindpresentatie van de ruwe films aan alle deelnemers.

Filmvertoning in de Schouwburg Hengelo

Na afloop van de Filmprojectdag zullen de professionals je film verder monteren inclusief geluid en special effects. Op zaterdag 5 november tussen 15:45 - 18:00 uur zullen de eindfilms vertoond worden tijdens het Pop-up Film Festival in Schouwburg Hengelo (Beursstraat 44, 7551 HV Hengelo). Je kan dan je (groot)ouders/verzorgers uitnodigen om samen de film te bekijken.

Pop-up Film Festival Twente

Na vertoning van de zelfgemaakte films wordt tijdens het Pop-up Film Festival de jeugdfilm Totem vertoond. Totem is een Nederlandse film van regisseur Sander Burger en gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe), dochter van een uitgeprocedeerde asielzoeker en is de openingsfilm van Cinekid. Maar er is nog meer te zien én te doen op het Film Festival! Er staan namelijk drie interactieve kunstwerken van professionele mediakunstenaars uit Twente.

Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Hengelo

Delen
 • Facebook
 • Mail
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bibliotheekhengelo.nl

Prijzen

€ 2,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.