Ga aan de slag met Gi-ga-gave techniekkits!

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 16 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Ga aan de slag met Gi-ga-gave techniekkits!

Kom tijdens de Kinderboekenweek langs in de Bibliotheek en ga samen met je ouder(s), opa of oma aan de slag met een GI-GA-GAAF techniekkit! Aan de hand van een techniekkaart ga je zelfstandig aan het werk met de door jou uitgekozen techniek. Je hebt de keuze uit:

Hankamp Gears Ros van Twente (8 t/m 12 jaar)
Het Ros van Twente is het symbool van de regio Twente. Het is een steigerend paard met wapperende manen. Je gaat als eerste aan de slag met het bouwen van het lichaam van het ros waarbij je gelasercut en 3D geprinte onderdelen in elkaar zet én twee tandwielen - in elkaar hakend - in de romp plaatst. Daarna bepaal je zelf op welke hoogte het hoofd en de staart komt te zitten. Deze bevestig je aan de tandwielen. Als laatste stap kun je het ros versieren met stiften, verf en knutselmaterialen!

Dura Vermeers Techniek Huis (10 t/m 15 jaar)

Leer hoe prefab materialen worden gebruikt en waar duurzaamheidsaspecten, zoals zonnecellen, worden toegepast in de bouw met een Dura Vermeers Techniek Huis!

Zonnecellen (9 t/m 15 jaar)

Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?

Meer informatie op de website van Bibliotheek Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bibliotheekhengelo.nl

Prijzen

Op vertoon van je bibliotheekpas kan je de techniekkit gratis ophalen bij de balie van de Bibliotheek. Nog geen lid? Dan betaal je 2,50 euro.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.